söndag 10 januari 2010

Nytt År!
Ja så var det då nytt år och nya förväntningar.
Här har vi mycket spännande att vänta på. Första året med fåren och förhoppningsvis många fina lamm. Vi hoppas på många kaninkullar och det ska bli spännande se vad de nya kaninerna vi bytt till oss får för avkomma.
Gotlandshonan Milda har flyttat för att bilda grunden till en ny besättning i Boden. Istället har två nya kaniner kommit, producerande sådana. Dessa är ullproducenter, angoror som ger ca 1 kg ull/kanin och år. Tanken är att spinna upp ren angora eller angora/lammull till garn.
Planeringen inför den nya odlingssäsongen är i full gång. Har dock inte satt ett enda frö ännu, men en del beställningar är skickade bla har jag sambeställt chili med en annan entusiast. De sorterna la jag ut bilder på (bilder och fröer kommer från http://Fatalii.shop.wosbee.com/PublishedService). Ska börja så sådant som ska kylbehandlas så det hinner.
Vi har haft ordentligt kallt, - 33 grader men nu visar termometern på plus. Jag har varit ute och skottat av växthustaken ifall snön ska börja bli tyngre, vill inte riskera att nåt tak rasar in.
Sara

1 kommentar:

  1. Så spännande med alla nya fröer.Nu längtar man till våren.Vi får ju se våren före er där uppe.Men än så stormar det och finns snö.

    SvaraRadera