söndag 18 april 2010

Full rulleNu är årets lamning över och jag kan konstatera att det gick väldigt bra, de skötte sig i nästan helt själva. Trillingarna behövde lite hjälp ut ur fosterhinnorna då de kom väldigt tätt så Anna-Doris hann inte riktigt med att slicka alla rena. Vit-Tussa hade mycket mjölk i juvret redan ett dygn före hon lammade och om det var därför hon hade ont i juvret, så lilla Sköna fick inte dia. Men efter jag hållit tackan så lammet fått äta ett par gånger under förmiddan gav hon efter och den lilla fick äta som vanligt. Skönt att allt fungerar där ute.
Lammen som är en vecka äldre är verkligen allerta och springer och hoppar omkring. Lillbaggen Bruno är verkligen en skönhet med sin bruna färg, kunde vi bara så skulle han få stanna. Men han kommer att få en ny flock att ta hand om. Ja alla baggarna är fina, vi hoppas att de kommer till nya flockar allesammen.
I helgen har vi hunnit med riktigt mycket. Roffe har kört ut saltstenar då de var riktigt fint skoterföre på morgonen. Amanda har haft en kompis hos sig och de har varit så duktiga. De har städat åt alla kaninerna samt ankhuset och gjort i ordning rederna till dem, nu kommer de att börja lägga ägg. Alltid när rederna kommer fram börjar de stöka runt och om några dar ligger de första äggen där. Man kan verkligen styra dem där.
Angoraungarna är snart leveransklara, de ska märkas och klippas en första gång. De är två hanar över som gärna blir ullproducenter hos nån intresserad av ullen. Alla är svarta, honorna stannar här tills vidare.
Imorgon arbete/skola igen men vi känns så nöjda med helgen.
Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar