onsdag 24 mars 2010

Skäms att inte ha uppdaterat bloggen på länge. Det har väl hänt en del under sista månaden. Det har fötts en kull svarta angorabebisar, några hade krupit utanför boet och frusit ihjäl men fyra runda ullbollar är snart 4 veckor nu. Vanilla är en bra mamma som är rädd om sina små.
Övriga kaniner har varit svåra att få brunstiga men jag hoppas att de ska vara på gång snart.

Hönsen börjar komma igång igen med värpandet och en kull kycklingar har sett dagens ljus. Nu samlar jag ägg igen för en ny kläckning. Genbanksansökan skickas nu i dagarna så då ska flocken ingå i genbanken.

Myskarna håller sig lugna än så länge, jättebra. Det är ännu för tidigt för dem att börja lägga ägg då äggen lätt fryser under natten. Vi har jättehärligt väder men nätterna är ännu kalla, -15 de sista. Gässen också lugna, tur det för imorgon flyttar de till Åsa i Helgum. Hon kommer att ta över flocken och fortsätta med bevarandet av dem, vill helst inte prata om det...känns sorgligt.

Mest spännande just nu - fåren. Nu väntar vi lamm, skulle kunna bli vilken dag som helst. Två av tackorna har klart svullna juver och alla är verkligen breda. Vi har byggt lamningsgrindar, fixat sladd och värmelampa om så skulle behövas och nu får man ta lite tätare turer till fårhuset. Jag är nog mest nervös, hoppas bara att allt går bra nu.

Vi har hängt upp årets torrkött - 23 kg blev det. Det låter mycket men brukar ha en strykande åtgång. Perfekt torkarväder är det i alla fall. Kalla nätter och varma dagar.
Nu har jag satt isär alla paprika o chili för att till min fasa upptäcka att den viktigaste chilisorten inte ens är sådd! Har inte ens några frön, vet inte hur det gick till men efter en snabb efterlysning på www.odla.nu är frön på väg. Tänk så otroligt värdefullt med olika forum där du snabbt får hjälp vad än det kan gälla.
Tomaterna gror för fullt nu och de flesta verkar komma bra. Idag sår jag en hel del kryddor och vidare en del blommor, men mest blir det ätbara saker.

Jag har gjort två försök att lägga in bilder men det är nåt fel, får vara tills vidare.
Ha det..

Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar