måndag 29 mars 2010

Misstag

Ibland gör man saker utan att kanske tänka till innan. Jag tyckte att beslutet med gässen var genomtänkt, jag har ju funderat länge på det och de sista åren har ju varit motiga. För gammal gåsgubbe, jag har varit utan gubbe nåt år osv.

Jag tyckte att jag fattade ett vettigt beslut och var glad åt att nån annan fortsatte arbetet med dem inom genbanken. Jag hade aldrig kunnat tro hur väl inrotade de faktiskt var här på gården och vad de trots allt tillförde. På nåt sätt hade jag nog glömt varför jag en gång skaffade dem, dessa stora, maffiga och personliga fåglar.

Jag insåg ganska snabbt vilket misstag jag gjort, väl hemma började jag förstå innebörden av mitt beslut. Efter att ha haft gäss i 11 år blev det för svårt att inse att mitt fina gåshus nu var tomt och öde. Men gjort är gjort och det är bara att bryta ihop och försöka komma igen. Efter mycket funderationer och tankar har jag nu fattat beslutet att gässen ska tillbaka!

Sara

2 kommentarer:

  1. nä fy vad trist att du ångar dig.Fast jag känner ju samma .saknar också mina gäss.Har kalkoner nu men ska lägga ägg och kolla om den gamla hanen orkar betäcka.Har skickat dina frö i går

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!
    Gäss är speciella. Det känns väl lite bättre nu men jag längtar redan tills jag får tag i nya gäss. Fröerna har kommit, kul att det var ätbara saker. Spännande.

    SvaraRadera