tisdag 27 oktober 2009

Förkylning
Idag har jag varit hemma med sjuka barn. Johannes har haft feber, hosta och illamående. Övriga är friska än så länge. Amanda har fått vaccin mot svininfluensa då hon tillhör riskgruppen, så få se om hon får feber. Man kan ju få feber och förkylningssymtom. Hon klagar över ont i armen.


På eftermiddan smet jag ut och städade hönshuset och gåshuset. Hönsen blev så till sej att nån av unghönorna lade sitt första ägg! Äldsta kullen är ju kläckta på anandag påsk, ganska precis 6 månader nu. Ägget vägde 40 g.


Nu väntar vi ivrigt till fredag då vår bagge Lukas kommer hit. Undrar vad tackorna kommer att tycka. Vi har börjat ta hand om Anna-Doris ull. Då det bara var hon som jag klippte blev det inte så mycket ull att det är nån mening att skicka för spinning. Min mor har tvättat lite och ska använda den till lite kul saker på prov. Få se vad hon hittar på.


2 kommentarer:

  1. Stackars Amanda.Jag vet hur ont i armen man kan få.Har ju själv blivit vaccinerad.Mina höns är så tråkiga .inte ett enda ägg blir det .

    SvaraRadera
  2. Det är mina unghönor, de är 15 st så nu får vi egna ägg till jul! Dom vuxna som har lagt ägg hela våren - sommaren har uppehåll nu.
    Hela familjen är förkylda nu. Jag har åkt dit själv också, fast jag aldrig brukar bli sjuk.

    Sara

    SvaraRadera